Vi bjuder in till tre dagars isklättring på de fina isfallen som finns i Medelpad. Programmet är preliminärt och kommer justeras fram till evenemanget. Detta första år gör vi en begränsning i antalet deltagare för att undvika trängsel på de mest populära isarna. Till att börja med finns det 54 platser att boka.

27 Januari, Torsdag

18.00 incheckning för de som anländer redan denna dag. Extranatt beställs i bokningsformuläret

28 Januari, Fredag

Isklättring i något av de områden som finns i landskapet. Passa på och testa något av de områden som ligger längs din resväg till Östanskär.

Östanskär är öppet för incheckning under eftermiddagen. Bastun är varm från kl 16.00 och en rejält gemensamt utrymme finns iordningställt för tork av utrustning.

16.00-18.00 After climb i puben

18.00-19.00 Presentation av klätterområden och aktuella isförhållanden.

19.00 Gemensam middag

29 Januari, Lördag

07.00-09.00 Rejäl frukost med möjlighet att fylla termosar och göra smörgåsar att ta med som lunch.

Isklättring i flera områden. Vid isarna i Liden kan det bli trångt och trevligt. Framförallt trappstegsfallet och göteborgsisarna är mycket lämpliga för den som är ny isklättrare. Vi dessa finns lokala klättrare på plats under dagen så det går lätt att hitta rätt. Stor parkering finns vid Bergsportcenter.

16.00-18.00 Bastun varm och after climb i puben.

19.00 Gemensam trerättersmiddag med råvaror från skogen.

30 Januari, Söndag

07.00-09.00 Frukost med möjlighet att packa med ett lunchpaket

Utcheckning och sedan ytterligare en dag med klättring. Ta gärna någon av de isar som ligger längs din färdväg.

Östanskär hotell och konferens ligger ca 30 km från Bergsportcenter med parkering för flera isfall. Detta första år har vi inte planerat för en transferlösning för deltagare utan bil. Vi tittar på detta och tänker ta fram det till festivalen 2023. Nedan finns ett intresseformulär. Finns stort intresse redan i vinter försöker vi lösa det. Information publiceras på våran Facebook om det blir aktuellt.

All klättring sker i besökarens egen regi och helt på eget ansvar!

Kontakta oss gärna om ni har frågor.

Mats på telefon 070-6382429

Email: climb@bergsportcenter.se